Waarom Horizontale Boringen

Pasmaninfra

Wat is het?
Persluchtbodemraketten (of grondraketten) kunnen gebruikt worden voor het leggen van kabels of leidingen.

Deze methode wordt vaak gebruikt voor onderdoorgangen onder een weg door of andere materialen waar niet doorheen gegraven kan worden.

Bij het invoeren van een stalen buis wordt er een conische kegel tussen de grondraket en de buis geplaatst. De stalen buis wordt door de grond geperst, doordat de grondraket zachte tikjes geeft tegen de stalen buis. De stalen buis heeft een lengte van 3 meter en indien de doorgang langer dient te worden, dan wordt er een nieuwe stalen buis tegen de bestaande aangedrukt. Op deze manier kan er tot een lengte van ongeveer 21 meter geperst worden. De stalen buis zit op dat moment nog vol met grond en aan het einde zal deze leeg geblazen worden met luchtdruk, zodat er daadwerkelijk een ondergrondse doorgang ontstaat. Deze stalen buis zal altijd in de grond blijven zitten, ter bescherming van de kabel of leiding die er in ligt.

Wat dient u vooraf te regelen?
• Indien er op particulieren grond gewerkt wordt, dan hoeft er geen vergunning aangevraagd te worden. Bij alle overige werkzaamheden dient er bij de gemeente een vergunning aangevraagd te worden alvorens er gestart kan worden.

• Ten alle tijden dient er op het werk een KLIC aanwezig te zijn. Iedereen die machinale graafwerkzaamheden gaat verrichten, is wettelijk verplicht dit van te voren te melden bij het Kadaster. Dit heet een Graafmelding. Na de melding ontvangt u digitaal informatie over de plek van ondergrondse kabels en leidingen die u gebruikt om zorgvuldig te kunnen graven. Normaal gesproken doet Abel Pasman Infra deze KLIC melding zelf.

• Graafwerkzaamheden die dienen voor het persgat en ontvangstgat van de raketboring, kunnen wij doen, maar u kunt er ook voor kiezen om deze zelf te graven. In dit geval scheelt u dit in de kosten, maar dan dient het wel volgens onze eisen gegraven te zijn. Dit betekent dat de geul minimaal op een diepte ligt van 70cm en het persgat dient 4.5 meter in lengte te zijn en het ontvangstgat 0.5 meter. Daarnaast dient de geul een horizontale vlakke bodem te hebben, zodat de grondraket meteen goed gepositioneerd kan worden.

Waarom horizontaal boren?
• Het grote voordeel van horizontaal boren is, dat de werkzaamheden onder de grond plaats vinden en er dus geen bovengrondse schade is aan tuin, berm of weg.

• De werkzaamheden zijn maar van korte duur. Waar het normaal dagen kan duren om te graven en weer te dichten en af te werken, duurt horizontaal boren maar een paar uur. Indien er bijvoorbeeld onder een asfalt weg van 6 meter breed gegraven dient te worden, dan kost het ons 2 uur om het persgat en ontvangstgat te graven en 1 uur om te boren. De overlast is dus minimaal.

Onderstaand ziet u een schematische tekening van hoe een grondboring werkt

Horizontaleboringen_tekeningCertificering

Pasmaninfra
Pasmaninfra_embleem ISO 9001:2008
Ons bedrijf is ISO gecertificeerd
vanaf September 2013.
Pasmaninfra_embleem VCA Versie 2008/5.1.
Ons bedrijf is VCA* gecertificeerd vanaf april 2000.
Pasmaninfra

Social Media and more...


horizontaleboringen_facebook
horizontaleboringen_youtube
Laatste Nieuws

Pasmaninfra_bar
 
19-11-13 | Horizontale boringen gaat online.

07-12-13 | Horizontale boringen nu ook te volgen via Facebook.Horizontale Boringen is en een onderdeel van Abel Pasman Infra bv.

Bekijk hier de site van :
Abel Pasman Infra bv


Zuiderzeestraatweg 23 | 3882 NC Putten | 0341 - 431 320 | 06 - 24 89 42 03 | lennart@abelpasman.nl